Olohuone

Matoilla luot olohuoneeseen kauniin ilmeen ja toivotun tunnelman sekä rauhoitat tilan äänimaailmaa.

Olohuone

Matoilla luot olohuoneeseen kauniin ilmeen ja toivotun tunnelman sekä rauhoitat tilan äänimaailmaa.

Matto olohuoneeseen

Olohuoneet ja oleskelutilat saavat matoilla kauniin ilmeen ja matot luovat toivottua tunnelmaa. Tekstiilit akustoivat tilaa, kovat pinnat kalusteet, seinät ja lattiat lisäävät kaikua, matto rauhoittaa tilan äänimaailmaa. Musiikin tai vaikkapa television äänenlaatu paranee matolla.

Maton materiaaliksi olohuoneeseen suositaan miellyttävän tuntuisia luonnonkuituja, kuten villaa ja pellavaa. Nukkapintaiset matot kuten Hattara, Satine tai Viita luovat pehmeää tunnelmaa tilaan.

Pohjattu matto pysyy hyvin paikoillaan, vaikka tilassa olisi kulkuväyliä, lapsia tai kotieläimiä. Laadukas pohjaus matossa toimii hyvin lattialämmityksenkin kanssa, se on suunniteltu päästämään lämpöä läpi pohjauksen. Lue lisää maton pohjauksesta.

Olohuoneen maton koko suunnitellaan usein kalusteiden mukaisesti. Parhaan lopputuloksen saa riittävän suurella matolla. On aina parempi valita yksi iso matto kuin kaksi pientä. Maton tulee olla selkeästi pidempi kuin sohva. Jos matto ja sohva ovat samanpituiset, matto näyttää tilaa katsottaessa sohvaa lyhyemmältä.

Matto olohuoneessa sitoo kalusteet yhteen. Matto kannattaa sijoittaa osittain sohvan alle tai oikein suuressa huoneessa kalusteet voivat olla kokonaan maton päällä. Kunnollinen matto on helppohoitoinen, jota ei tarvitse usein liikutella. Lue lisää maton huoltamisesta.

Matolla rajataan tilan funktiota. Kotien avoimissa pohjaratkaisuissa matolla on hyvä rajata oleskelutila omaksi tilakseen rikkomatta kuitenkaan tilan avaruutta.

Hyviä vinkkejä olohuoneen maton koon valintaan saat sisustuskuvista. Huomaat, että niissä käytetään suuria mattoja luomaan oikea tunnelma. Jos arvot kahden koon välillä, valitse olohuoneeseen isompi matto. Osaajamme tehtaanmyymälässämme Vantaan Tammistossa auttavat oikean koon valitsemissa.

Matot tehdään mittojen mukaan. Usein vakiokokoiset matot eivät sovellu nykyisiin koteihin. Mattojen vakiokoot ovat olleet samat vuosikymmeniä, samassa ajassa kotien tilat ovat muuntuneet usein avoimiksi olohuoneen, ruokailutilan ja muiden tilojen yhdistelmäksi. Lue lisää mittatilausmatoista.

Suosittelemme näitä mattoja olohuoneeseen

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.