Matto mittatilauksena - miten valita oikean kokoinen matto tilaan?

Mittatilaus

Räätälöimme oikeankokoiset matot sopimaan tilaasi. Matto mittojen mukaan on saatavilla koko laajasta pohjatusta mallistostamme. Saat suorakaiteen mallisen maton lisäksi myös maton pyöreänä tai erikoisen muotoisena – aina maton omilla mitoilla! 

Miten valita matto omilla mitoilla? 

Tilan ilme ja käytettävyys nousevat esiin, kun valitaan oikean kokoinen matto. Riittävän suuri matto kokoaa kalusteet ja tilan kutsuvaksi paikaksi. Mittatilausmatto on mahdollisimman hyvin tilaa ja silmää palveleva. 

Olohuoneen matto näyttää parhaalta, kun se kokoaa kalusteet ja tilan funktion yhteen. Laita matto reilusti (30-40 cm) sohvan alle ja anna sen tulla saman verran yli sohvan reunasta. Kulmasohvissa sama juttu, tilasta tulee kutsuva ja yhtenäinen kun asetat maton sohvan alle. Jos tila on erittäin suuri, kalusteet voivat olla kokonaan maton päällä. Avoimissa tiloissa rajaat isolla matolla oleskelutilan, pyhität hyvälle ololle yhden arvokkaan tilan kodistasi. 

Ruokailutilaan kannattaa tilata matot mittojen mukaan jo pelkästään käytännöllisyyden takia aina. Ruokailutilan tuolin kaikkien jalkojen pitää pysyä matolla pöytään tullessa ja hyvästä seurasta ja pöydän antimista nauttiessa. Varaa pöydän reunasta 50-70 cm tilaa tuolille matolla. Jos pöytä on metrin leveä, maton pitää olla vähintään kaksi metriä leveä. Pyöreän pöydän matoksi sopii muodoltaan pyöreä matto, joka on vähintään metrin leveämpi kuin pöydän halkaisija. Sisalmatto mittojen mukaan voisi olla yksi harkittava mattolaatu ruokailutilaan, katso millaisia vaihtoehtoja suosittelemme ruokailutilaan. 

Eteisen matto mittojen mukaan onnistuu useimmilla mattolaaduillamme myös. Suosittelemme kovaan kulutukseen sopivia helppohoitoisia mallejamme eteisiin ja käytäviin, joissa liikutaan paljon ja käyttö on kovempaa. Miten valita eteisen matto omilla mitoilla? Miten valita käytävämatto omilla mitoilla? Mittatilausmatto eteiseen vaatii huomiota erityisesti käytettävyyden suhteen. VM Carpetin matot on kantattu nauhalla – se on kestävin reuna mattoihin, jotka ovat kovassa käytössä. Jätä lattiaa tilassa näkyviin imurin suulakkeen verran, se helpottaa tilan huoltamista ja näyttää kauniilta. Suosi isompaa mattoa, se luo huonemaisuutta käytävämäisiin tiloihin. Pohjattu matto pysyy hyvin paikallaan ja ryhdikkäänä, lue lisää pohjauksestamme. 

Mallistossamme on runsaasti mattoja makuuhuoneeseen. Makuuhuoneen matto kannattaa olla riittävän suuri. Aseta matto osittain vuoteen alle. Jätä matolle tilaa vuoteen reunasta n. 60 cm reunoihin ja päähän. Hyvä asettelu makuuhuoneeseen syntyy esimerkiksi 200×300 cm kokoisella matolla, jos vuoteen koko on 180×200 cm. Jätä lattialle tilaa yöpöydille ja vedä matto 60 cm kolmelta reunalta ulos vuoteen alta. Halutessasi kokolattiamaton makuuhuoneeseen, asiantuntijamme auttavat sinua mielellään. 

Tehtaallamme valmistamme matot neljä metriä leveäksi rullaksi, joka on 30-40 metriä pitkä. Mattoja voidaan leikata ja viimeistellä lähes minkä kokoiseksi ja muotoiseksi tahansa. Valitse tilaasi rohkeasti riittävän suuri matto! 

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.