Muotoilu

Teemme tiivistä yhteistyötä maamme eturivin suunnittelijoiden kanssa. Tervetuloa tutustumaan!

 • In love with yarns & design -suunnittelukilpailu

  VM Carpet täyttää 50 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi järjistämme yhteistyössä Young Finnish Designin kanssa nuorille muotoilijoille suunnatun suunnittelukilpailun! Kilpailutehtävänä oli suunnitella VM Carpetin omaan mallistoon soveltuva kudottu matto hyödyntäen VM Carpetin olemassa olevia materiaaleja: villalankaa, paperinarua, villa-pellavalankaa, puuvillaontelokudetta tai juuttinarua.

  Kilpailu alkoi 12.1.2023 ja päättyi 31.5.2023. Finaalikolmikko valittiin VM Carpetin 50-vuotis kesäjuhlissa Lappajärvellä 7-8.6 VM Carpetin showroomilla. Finaaliin valikoitui Aino Ojala työllään “Voikukka”, Tiina Hyväri työllään “Softis” ja Laura Krekula työllään “Naava”. Kilpailu huipentui Habitare-messujen päälavalla keskiviikkona 13.9., jolloin arvovaltainen jury valitsi voittajaksi Laura Krekulan työn “Naava”. Kaikki kolme finalistia saavat oman kilpailutyönsä VM Carpetin mallistoon. Pysy kuulolla!

 • Elina Helenius

  Elina Helenius on Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut tekstiilitaiteilija ja -suunnittelija. Hänet on palkittu viidesti kotimaisissa suunnittelukilpailuissa ja hänen töitään on esillä mm. Helsingin Designmuseon, Japanilaisen Kioton tekstiilitutkimuskeskuksen museon ja Ruotsin Röhsska museetin kokoelmissa. Teollisuustaiteen Liitto Ornamo nimitti hänet Vuoden 2012 tekstiilitaiteilijaksi.

   

  Tunnusomaista Heleniuksen töille ovat yksinkertainen koristeellisuus ja aistikkaat väriyhdistelmät. Helenius kertoo pyrkivänsä ilmaisemaan töillään kauneutta ja tasapainoa. Asioita, joita suunnittelijan mukaan ei maailmassa ole liikaa. VM-Carpetille Elina Helenius on suunnitellut mm. upean Laituri-villamaton.

  DUO mallisto

  Suomessa valmistettavat, käsityönä viimeisteltävät korkealaatuiset DUO-matot kestävät elämää ja kulutusta solahtaen saumattomasti aina ajankohtaiseen sisustukseen. Matot kudotaan ammattiylpeydellä parhaista luonnonmateriaaleista, pehmeällä väripaletilla ja hurmaavilla tekstuureilla. Ajatonta muotoilua ja käytännöllistä kauneutta edustavat DUO-matot ovat sekä helppohoitoisia että ekologisia – perinteistä pohjoismaista suunnittelua parhaimmillaan. Laadukkaan ja miellyttävän aistillisen DUO-mattomalliston on VM Carpetille suunnitellut tekstiilitaiteilija Elina Helenius.

  Tutustu tuotteeseen
 • Liina Blom

  Liina Blomilla on viidentoista vuoden kansainvälinen kokemus muotoilijana ja luovana johtajana. Suunnittelutyössään hän yhdistää tulevaisuudentutkimuksen, materiaali- ja tuotantotiedon sekä ajatuksen lopullisesta käyttökohteesta ja luo niiden kautta uusia, kestäviä ja mahdollisimman pitkäikäisiä ja sielukkaita tuotteita, innolla!

   

  VM Carpetin kanssa Liina on voinut toteuttaa mattoja yhdistelemällä laadukkaita ja käytännöllisiä materiaaleja kuten villaa ja paperia, mutta myös suunnitellut kosteisiin tiloihin soveltuvia tuotteita ja kokeilla uusia, rohkeitakin tuotantoratkaisuja ja materiaaleja kuten metallia. Viimeisimpänä tunnustuksena hänen osaamisestaan on syksyltä 2016 MoOD AWARD –muotoilupalkinto Belgiasta.

   

  Liinan VM-Carpetille suunnittelemasta Valkea-matosta suunnittelija sanoo näin: ”Ylellinen hetki talvi-illan kajossa, hiljaisuus, käperry lämpöiseen ja pehmeään. Jokaisen suunnittelemani tuotteen takana tarina, materiaalien ja sidoksen leikki sekä ajatus lopullisesta käyttötarpeesta. Valkea-matossa on laatua, ripaus tuttua ja sen kudotussa pinnassa twistiä luovat villa ja paperi.”

  Valkea / design Liina Blom

  Valkea on ylellinen villamatto, joka ansaitsee paraatipaikan. Valkea-maton pinta on tiiviiksi kudottua, ylellistä villaa, joka tuo sisustukseen lämpöä ja pehmeyttä. Pohjassa on liukumaton EVAPOLYTEX, joka tekee matosta ryhdikkään. Pohjausmateriaali sopii kaikille lattiapinnpolle ja myös lattialämmitteisiin tiloihin. Pohja ei jätä jälkiä lattiaan ja on hajuton ja kierrätettävä. Toimitusaika 2-3 viikkoa. Tilaa ilmainen materiaalinäyte suoraan kotiisi täältä.

  Tutustu tuotteeseen
 • Tuulikki Peltonen

  Tuulikki Peltonen on tekstiili- ja kuosisuunnittelija, joka on erikoistunut kudottuihin tekstiileihin ja painokuoseihin. Hän on valmistunut Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta taiteen maisteriksi Fashion, Clothing and Textile Design -pääaineesta. Hänen työskentelyään kuvaa käsillä tekeminen ja vahva kiinnostus erilaisten materiaalien, tuntujen ja väriyhdistelmien kokeilemiseen. Tuulikin suunnittelemista tekstiilituotteista voit löytää tarkkaan harkittuja, yksinkertaistettuja tekstuurirytmejä, mutta myös leikkisää ja värikästä jälkeä. Tuotteen laatu ja ekologisuus ovat tärkeitä hänelle.

  Yhteistyössä VM Carpetin kanssa Tuulikki on käyttänyt sidos- ja materiaalituntemustaan ja suunnitellut kodin mattomalleja, uusimpana Pajukko-paperinarumaton. Pajukon muotoilutyöstä hän kertoo näin:
  ”Kudon pieniä mallipaloja mattosuunnittelua tehdessäni ja niin myös Pajukko-maton kohdalla. Yksi teema, jota pyrin ilmaisemaan kutoen, oli pohjoismainen kaunis arkisuus. Kotimainen pajuväri yhdistettynä ruskeaan värjäämättömään paperinaruun ja eleettömän elegantti sidos tuovat kotiin rauhallista skandinaavista estetiikkaa.”

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.