Eteinen

Eteisen matolta vaaditaan paljon – sen pitää luoda kutsuva ensivaikutelma ja kestää hyvännäköisenä sekä arjessa että juhlassa.

Eteinen

Eteisen matolta vaaditaan paljon – sen pitää luoda kutsuva ensivaikutelma ja kestää hyvännäköisenä sekä arjessa että juhlassa.

Matto eteiseen

Eteinen on käyntikortti kotiin, se luo ensivaikutelman koko kodin sisustuksesta. Matolta eteisessä vaaditaan paljon, sen pitää kestää hyvännäköisenä arjessa ja juhlassa.

Eteinen saattaa tuntua haastavalta maton mitoituksen osalta. Sisääntuloja koteihin on käytävämäisiä, isompia hallimaisia tiloja, eri muotoisia ja esimerkiksi osittain leveämpiä tiloja. VM Carpetin matoilla saat juuri oikean kokoisen ja muotoisen maton sisustamaan sisääntulon kotiisi kauniiksi ja toimivaksi.

Kantattu matto sopii hyvin kovaan kulutukseen. Nauhalla kantattu maton reuna on kestävin ja näyttää hyvältä. Lankakanttaus on tyypillinen eteisen matoissa, mutta ohuet langat katkeilevat ja tekevät maton reunasta nopeasti pörröisen ja kuluneen näköisen. Lue lisää mattojen kanttaamisesta.

Käytävät näyttävät paremmalta riittävän leveillä matoilla. Maton tulee olla vähintään ulko-oven levyinen. Lattiaa kannattaa jättää reunoille hieman (5-10 cm) näkyviin, näin tila näyttää avaralta ja on silti helppohoitoinen siistittäessä. Yleensä yksi matto toimii paremmin kuin useampi pienempi matto. Pitkissä käytävissä useammalla matolla voi rikkoa käytävän pituutta huonemaisemmaksi. Suositus on ettei yksittäinen käytävämatto olisi yli 450 cm pitkä. 8-10 metriä pitkä käytävä kannattaa toteuttaa kahdella matolla.

Eteismaton materiaaliksi soveltuvat hyvin kovemmat ja sileämmät pinnat. Sisal, paperinaruja muut kovat kudotut matot toimivat kovemmassakin kulutuksessa hyvin. Eteisen matto pitää olla likaa hylkivä ja helppo puhdistaa. Käsittelemme useimmat kudotut matot likaahylkivyys käsittelyllä, samoin reunassa olevat kanttinauhat. Lue lisää maton pesusta.

Eteisessä ja käytävissä liikutaan paljon. Matossa tulee olla laadukas pohjaus, joka pitää maton paikallaan, toimii lattialämmityksen kanssa hyvin, ei murene ja tekee matosta ryhdikkään. Lue lisää Suomessa kehittämästä EVAPOLYTEX® pohjauksesta.

Mallistomme on suunniteltu luomaan kokonaisuuksia, samoja sävyjä saat eri kodin tiloihin jatkumaan eteisestä eteenpäin. Käytävissä kodin sisällä tuo ylellistä ilmettä myös lyhyt nukkaiset matot, kuten Satine tai Basaltti.

Luo kotisi sisääntulosta kaunis ja sisustuksellinen. Mallistomme nämä matot soveltuvat hyvin eteiseen.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.